Home » D:News » Amendă de 1,28 miliarde de dolari, primită de Amazon de la autoritățile italiene

Amendă de 1,28 miliarde de dolari, primită de Amazon de la autoritățile italiene

Amendă de 1,28 miliarde de dolari, primită de Amazon de la autoritățile italiene
Foto: Christian Wiediger/ Unsplash
Publicat: 13.12.2021

Compania Amazon a fost amendată de autoritățile italiene de reglementare antitrust cu 1,13 miliarde de euro pentru abuz de poziție dominantă pe piață.

Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato, sau AGCM, a declarat că Amazon a adus prejudicii operatorilor concurenți în domeniul serviciilor logistice de comerț electroni, relatează CNBC.

Instituția a concluzionat că Amazon a profitat de poziția sa dominantă pentru a încuraja vânzătorii de pe Amazon.it să utilizeze serviciul de logistică al companiei – Fulfilment by Amazon (FBA).

Acest lucru a fost făcut „în detrimentul serviciilor de logistică oferite de operatorii concurenți, precum și pentru a-și consolida propria poziție dominantă”.

Amenda primită de Amazon de la autoritățile italiene va fi contestată

Amazon a declarat că „nu este deloc de acord” cu amenda și că intenționează să facă apel. „Amenda și măsurile corective propuse sunt nejustificate și disproporționate”, a declarat un purtător de cuvânt al Amazon pentru CNBC.

Amazon a declarat că peste 50% din toate vânzările anuale de pe platforma sa din Italia provin de la companii mici și mijlocii, adăugând că succesul acestora este esențial pentru modelul de afaceri al Amazon.

„Întreprinderile mici și mijlocii au mai multe canale pentru a-și vinde produsele atât online, cât și offline: Amazon este doar una dintre aceste opțiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Amazon.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase