Home » D:News » Taste the TV, televizorul care imită aromele alimentelor și poate fi lins

Taste the TV, televizorul care imită aromele alimentelor și poate fi lins

Taste the TV, televizorul care imită aromele alimentelor și poate fi lins
Credit foto: Meiji University
Publicat: 29.12.2021

Un profesor japonez a dezvoltat un prototip de ecran TV care poate fi lins și care poate imita aromele alimentelor, un alt pas spre crearea unei experiențe de vizionare multisenzoriale.

Dispozitivul, denumit Taste the TV (TTTV), folosește un carusel de 10 recipiente cu arome care se pulverizează în combinație pentru a crea gustul unui anumit aliment. Aroma este difuzată pe o peliculă igienică aflată pe un ecran plat de televiziune, pentru ca telespectatorul să o guste, scrie Reuters.

În era COVID-19, acest tip de tehnologie poate îmbunătăți modul în care oamenii se conectează și interacționează cu lumea exterioară, a declarat Homei Miyashita, profesor la Universitatea Meiji.

La ce este util acest televizor care poate fi lins

Miyashita lucrează cu o echipă de aproximativ 30 de studenți care a produs o varietate de dispozitive legate de arome, inclusiv o furculiță care face ca mâncarea să aibă un gust mai bogat. El a declarat că a construit singur prototipul TTTV în cursul anului trecut și că realizarea unei versiuni comerciale ar costa aproximativ 100.000 de yeni (875 de dolari).

Printre aplicațiile potențiale se numără învățatul la distanță pentru somelieri și bucătari, precum și concursuri și jocuri de degustare, a spus el.

Miyashita a purtat, de asemenea, discuții cu companii cu privire la utilizarea tehnologiei sale de pulverizare pentru un dispozitiv care poate aplica un gust de pizza sau de ciocolată pe o felie de pâine prăjită.

De asemenea, el speră să realizeze o platformă prin care gusturile din întreaga lume să poată fi descărcate și savurate de utilizatori, la fel cum se întâmplă acum cu muzica.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase