Home » D:News » Un nou an de turbulențe severe este așteptat pentru sectorul mondial al transporturilor

Un nou an de turbulențe severe este așteptat pentru sectorul mondial al transporturilor

Publicat: 03.01.2022
Un nou an de turbulențe severe este așteptat pentru sectorul mondial al transporturilor
Foto: Shutterstock

De la navigatorii care refuză să se întoarcă la lucru, la şoferii de camioane ale căror temeri privitoare la închiderea graniţelor în contextul pandemiei sunt mai puternice decât atracţia salariilor mai mari, industria transporturilor se pregăteşte pentru un nou an complicat, plin de turbulenţe.

Bloomberg scrie că în condiţiile în care pandemia accelerează, iar guvernele înăspresc restricţiile, companiile de logistică din întreaga lume, de la giganţii mondiali la micile afaceri, întâmpină dificultăţi în a găsi suficientă forţă de muncă.

Potrivit International Road Transport Union, aproximativ o cincime din numărul total al poziţiilor vacante de şofer de camion sunt neocupate, deşi mulţi angajatori oferă salarii mai mari. Unele segmente ale sectorului transportului maritim trag de asemenea semnalul de alarmă cu privire la perspectivele viitoare legate de angajări.

Sectorul mondial al transporturilor, în continuare afectat de pandemie

“2022 se profilează ca a fi un nou al de perturbări severe”, arată Simon Heaney, analist la Drewry. “Virusul ne arată din nou că are totul sub control”.

Pe măsură ce noua tulpină de coronavirus se răspândeşte, muncitorii care livrează bunuri de pe nave şi camioane resimt din plin impactul unui lanţ de aprovizionare cuprins în continuare de haos. În aceste condiţii, unii refuză contractele, în timp ce alţii îşi caută de muncă în alte sectoare, spun companiile.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult