Home » D:News » Un nou studiu arată că vaccinul Johnson & Johnson oferă eficacitate de 84% după rapel

Un nou studiu arată că vaccinul Johnson & Johnson oferă eficacitate de 84% după rapel

Publicat: 05.01.2022
Un nou studiu arată că vaccinul Johnson & Johnson oferă eficacitate de 84% după rapel
Sursa foto: Shutterstock

Doza de rapel al vaccinului de la Johnson & Johnson are o eficacitate de 84% împotriva spitalizării, arată un nou studiu făcut în Africa de Sud pe angajați din sănătate.

Rapelul cu vaccinul anti-COVID de la Johnson & Johnson a avut o eficacitate de 84% în prevenirea spitalizării în cazul angajaților din sănătate din Africa de Sud care au fost infectați în urma răspândirii variantei Omicron, au declarat joi cercetătorii, citați de Reuters.

Studiul, încă nerevizuit, a fost făcut pe o a doua doză de vaccin Johnson & Johnson administrată la 69.092 de angajați din sănătate, în perioada 15 noiembrie și 20 decembrie.

Două doze de vaccin Pfizer oferă o protecție de 70%

Noul studiu sud-african a arătat că eficacitatea vaccinului în prevenirea spitalizării a crescut de la 63% la scurt timp după administrarea dozei de rapel la 84% 14 zile mai târziu.

La începutul acestei luni, un alt studiu realizat în Africa de Sud a arătat că două doze de vaccin Pfizer oferă o protecție de 70% împotriva spitalizării în Africa de Sud.

Africa de Sud este țara care a alertat lumea cu privire la apariția variantei Omicron.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase