Home » D:News » În două luni vom putea reveni la normalitate, susține încă un expert care spune că pandemia va fi învinsă anul acesta

În două luni vom putea reveni la normalitate, susține încă un expert care spune că pandemia va fi învinsă anul acesta

În două luni vom putea reveni la normalitate, susține încă un expert care spune că pandemia va fi învinsă anul acesta
Foto: Shutterstock
Publicat: 10.01.2022

Am putea reveni la viaţa normală în doar două luni, deoarece Omicron ajută la oprirea pandemiei de coronavirus, a declarat un expert din Danemarca.

Epidemiologul-şef al State Serum Institute din Danemarca, Tyra Grove Krause, se aşteaptă ca valul provocat de cea mai nouă variantă a coronavirusului să atingă punctul culminant la sfârşitul acestei luni.

Conform unui studiu, riscul ca oamenii să fie spitalizaţi din cauza Omicron este redus la jumătate faţă de varianta Delta, spune Tyra Grove Krause. Acest lucru dă speranţe autorităţilor din Danemarca că pandemia s-ar putea încheia în câteva luni, pe măsură ce creşte imunitatea, a spus ea, conform mirror.co.uk.

Vom reveni la normalitate în 2022?

Krause, răspunzând unei întrebări referitoare la perioada cât Omicron va mai afecta Danemarca, a declarat pentru TV2: „Cred că va mai fi valabil în următoarele două luni, după care sper că infecţia se va diminua şi ne vom recăpăta viaţa normală„.

Într-un mesaj de Anul Nou 2022, Tedros Adhanom Ghebreyesu, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a lansat şi el un mesaj de speranţă. El s-a declarat „încrezător” că acesta va fi anul în care se va pune capăt pandemiei, însă a atras atenţia că inechităţile în distribuirea vaccinurilor a „creat condiţiile ideale pentru apariţia variantei Omicron„.

„Cu cât inechităţile sunt mai mari, cu atât mai mare este riscul ca acest virus să evolueze în moduri pe care nu le putem preveni sau prezice”, spunea Tedros.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase