Home » D:News » OMS transmite că boala provocată de coronavirus nu poate fi tratată precum gripa

OMS transmite că boala provocată de coronavirus nu poate fi tratată precum gripa

OMS transmite că boala provocată de coronavirus nu poate fi tratată precum gripa
Foto: Shutterstock
Publicat: 16.01.2022

COVID-19 nu poate fi tratat deocamdată ca o boală endemică precum gripa, deoarece incertitudinile sunt mari, iar virusul evoluează destul de rapid, atrage atenția Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat marți că răspândirea variantei Omicron nu s-a stabilizat încă, conform Reuters.

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a declarat luni că ar putea fi momentul să se schimbe modul în care este urmărită evoluția COVID-19. Ar putea fi folosită o metodă similară ca cea prin care urmărește gripa, deoarece letalitatea coronavirusului a scăzut, a spus Pedro Sanchez.

Boala Covid-19 încă nu poate fi tratată precum gripa

Acest lucru ar implica tratarea virusului ca pe o boală endemică, mai degrabă decât ca pe o pandemie.

„Avem încă o cantitate uriașă de incertitudini și un virus care evoluează destul de rapid, ducând la noi provocări. Nu suntem în punctul în care să putem spune că este o boală endemică”, a declarat Catherine Smallwood, managerul OMS Europa pentru COVID.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase