Home » D:News » Ce țări au cele mai bune pașapoarte pentru călătorii? România, pe locul 16

Ce țări au cele mai bune pașapoarte pentru călătorii? România, pe locul 16

Ce țări au cele mai bune pașapoarte pentru călătorii? România, pe locul 16
Foto: Pexels
Publicat: 18.01.2022

Cetățenii din Japonia și Singapore au cele mai bune pașapoarte pentru călătorii din toată lumea. Românii se află pe locul 16. Clasamentul a fost realizat în funcție de numărul de țări în care persoanele pot călători fără viză.

Datele au fost furnizate de Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA). Realizatorii statisticii au constatat că pandemia a afectat călătoriile prin introducerea de restricții, potrivit Mediafax.

Indicele Henley Passport Index al firmei, bazat pe date exclusive furnizate de Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA), monitorizează în mod regulat, din 2006, cele mai bune pașapoarte din lume pentru călătorii.

În câte țări poți intra cu aceste pașapoarte pentru călătorii?

Conform cifrelor, deținătorii de pașapoarte din Japonia și Singapore pot să călătorească fără viză în 192 de destinații. Acesta înseamnă cu 166 de destinații mai mult față de cetățenii afgani, care se află în partea de jos a clasamentului și care pot avea acces în doar 26 de țări fără viză.

Pașaportul românesc se află pe locul 16 și permite intrarea fără viză în 174 de țări, în creștere față de anul trecut.

În top mai sunt pașapoartele din Germania și Coreea de Sud, iar la coada clasamentului se regăsesc Irak și Siria.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase