Home » D:News » Șeful ONU, prezent la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing

Șeful ONU, prezent la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing

Șeful ONU, prezent la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing
Foto: Shutterstock
Publicat: 16.01.2022

Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a declarat joi că va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, luna viitoare, cu mesajul că evenimentul „trebuie să fie un instrument de pace în lume”.

Prezența sa confirmată are loc în contextul în care SUA au inițiat un boicot diplomatic pentru a protesta față de situația drepturilor omului din China, la care s-au alăturat Australia, Marea Britanie, Canada și Japonia. China neagă încălcările drepturilor și a condamnat boicotul ca fiind o trădare a principiilor olimpice, informează Reuters.

Jocurile Olimpice sunt un eveniment extrem de important și este un eveniment care simbolizează rolul sportului de a aduce oamenii împreună și de a promova pacea”, a declarat Guterres reporterilor.

Șeful ONU spune că JO trebuie să fie un instrument al păcii

„În acest context strict și fără nicio dimensiune politică, intenționez să fiu prezent la deschidere – cu acest mesaj că Jocurile Olimpice trebuie să fie un instrument pentru pace în lume”, a mai spus el.

Grupuri pentru drepturile omului și parlamentari americani au cerut Comitetului Internațional Olimpic să amâne Jocurile și să le mute dacă China nu pune capăt la ceea ce Statele Unite consideră genocid împotriva etnicilor uiguri și a membrilor altor grupuri minoritare musulmane.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase