Home » D:News » Dacia a fabricat la Mioveni 7 milioane de mașini

Dacia a fabricat la Mioveni 7 milioane de mașini

Dacia a fabricat la Mioveni 7 milioane de mașini
Foto: Dacia
Publicat: 21.01.2022

La uzina de la Mioveni a fost fabricat recent vehiculul Dacia cu numărul 7 milioane.

Potrivit unui comunicat al companiei, modelul aniversar este un exemplar al Seriei Limitate Duster Extreme, de culoare Grey Urban, echipat cu motorul TCe 150 CP în versiunea cu cutia de viteze automată EDC.

Mașina este destinată unui client din România.

Dacia a fabricat la Mioveni autoturisme începând cu anul 1968

Uzina de la Mioveni a fost inaugurată în august 1968 și a produs, de-a lungul timpului, șase generații de modele, de la Dacia 1100 până la noul vehicul de familie, Jogger.

Pragul de un milion de mașini a fost atins în anul 1985, cel de 2 milioane în 1998, iar cel de 5 milioane în anul 2014.

Lansat în anul 2010, SUV-ul Duster – ajuns deja la a doua generație – este cel mai produs model din istoria uzinei, cu două milioane de exemplare fabricate.

Reprezentanții companiei au anunțat că, în prezent, din totalul producției de vehicule Dacia, peste 85% sunt destinate exportului, în principal pe pieţele din Europa, dar şi în Nordul Africii şi Orientul Apropiat.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase