Home » D:News » Un bărbat din Africa de Sud a supravieţuit unui zbor de 11 ore în compartimentul roţilor

Un bărbat din Africa de Sud a supravieţuit unui zbor de 11 ore în compartimentul roţilor

Un bărbat din Africa de Sud a supravieţuit unui zbor de 11 ore în compartimentul roţilor
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 25.01.2022

Un pasager clandestin din Africa de Sud a supravieţuit unui zbor de 11 ore în compartimentul roţilor unui avion. Bărbatul a supravieţuit miraculos frigului din compartiment dar a fost prins pe aeroportul Schiphol din Olanda.

Un pasager clandestin a fost descoperit duminică în compartimentul în care se retrag roţile din faţă ale unui avion de marfă care a aterizat pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, venind din Africa de Sud.

„Bărbatul se simte bine având în vedere circumstanţele şi a fost dus la spital”, a precizat poliţia, care se ocupă de controlul frontierelor olandeze, într-un comunicat.

Purtătoarea de cuvânt a Marechausse, Joanna Helmonds, a declarat că vârsta şi naţionalitatea bărbatului nu au fost încă stabilite, relatează Reuters.

„Prima noastră preocupare a fost sănătatea lui”

„Prima noastră preocupare a fost, bineînţeles, pentru sănătatea lui”, a spus ea. „Este cu siguranţă foarte neobişnuit că cineva a reuşit să supravieţuiască frigului la o asemenea înălţime – foarte, foarte neobişnuit”, adaugă aceasta.

Un purtător de cuvânt al transportatorului de marfă Cargolux a confirmat într-un e-mail că pasagerul clandestin se afla la bordul unui zbor operat de Cargolux Italia.

„Nu suntem în măsură să facem niciun alt comentariu până când autorităţile şi compania aeriană nu îşi vor finaliza ancheta”, au spus reprezentanţii firmei de transport.

Singurul zbor de marfă al Cargolux care a sosit duminică la Schiphol a fost un Boeing 747 cargo care a călătorit de la Johannesburg şi a făcut o escală la Nairobi, în Kenya, potrivit site-ului web al Schiphol şi datelor de urmărire a zborurilor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase