Home » D:News » Cei mai bogați 10 oameni din lume au pierdut din avere în 2022. Warren Buffet, singura excepție

Cei mai bogați 10 oameni din lume au pierdut din avere în 2022. Warren Buffet, singura excepție

Cei mai bogați 10 oameni din lume au pierdut din avere în 2022. Warren Buffet, singura excepție
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 31.01.2022

Cei mai bogați oameni din lume și-au văzut averile nete luând bătaie în primele săptămâni ale anului 2022 – cu excepția lui Warren Buffett.

Recenta cădere a acțiunilor din sectorul tehnologic a scăzut averea celei mai bogate persoane din lume, Elon Musk, CEO-ul Tesla, cu 54 de miliarde de dolari până acum în acest an, conform CNBC.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a pierdut 27,8 miliarde de dolari, fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, au pierdut fiecare peste 12 miliarde de dolari, iar șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a pierdut 15,2 miliarde de dolari.

Dintre cei mai bogați 10 oameni din lume, doar unul singur și-a văzut crescut averea netă: Buffett, care a câștigat aproximativ 2,4 miliarde de dolari, ajungând la un total de 111 miliarde de dolari. Săptămâna aceasta, președintele și directorul general al Berkshire Hathaway l-a depășit pe Zuckerberg pentru a urca din nou pe locul 6 în clasamentul mondial al averilor, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Warren Buffett s-ar putea să nu rămână mult timp în top 10

Este o depășire care se pregătește de patru ani: Zuckerberg l-a depășit cel mai recent pe Buffett în clasamentul averilor în 2018.

Investitorii de tipul lui Buffett aleg acțiuni care par subevaluate și care se tranzacționează la un preț mai mic decât ar trebui. Și, spre deosebire de ceilalți directori executivi, ale căror averi nete sunt în mare parte legate de firmele lor de tehnologie, Berkshire Hathaway a lui Warren Buffett are un portofoliu diversificat care i-a permis să facă față vânzărilor din domeniul tehnologiei.

În pofida vânzării din domeniul tehnologiei, averea de 216 miliarde de dolari a lui Musk îl face în continuare cea mai bogată persoană din lume, cu o valoare de aproape două ori mai mare decât cea a lui Buffett. De asemenea, Buffett s-ar putea să nu rămână mult timp în top 10: Anul trecut, investitorul a dezvăluit că a ajuns la jumătatea acțiunii de a-și dona banii pentru cauze filantropice și că nu plănuiește să se oprească prea curând.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase