Home » D:News » Românii, pe locul doi în topul turiștilor din Bulgaria pentru al doilea an la rând

Românii, pe locul doi în topul turiștilor din Bulgaria pentru al doilea an la rând

Românii, pe locul doi în topul turiștilor din Bulgaria pentru al doilea an la rând
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 12.02.2022

Peste 1,2 milioane de turişti români şi-au făcut anul trecut vacanţele în Bulgaria, cu un vârf atins în luna august, când românii au fost într-un număr de peste 270.000, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

Este pentru al doilea al în care românii au fost a doua naţionalitate după numărul de turişti ajunşi în Bulgaria, pe primul loc fiind turcii.

Anul trecut, circa 1,4 milioane de turci au ajuns în Bulgaria, la o mică diferenţă faţă de numărul românilor care au preferat vacanţele la vecinii bulgari.

România, unul dintre cei mai importanţi furnizori de turişti pentru Bulgaria

În ultimii ani, România reprezintă unul dintre cei mai importanţi furnizori de turişti pentru Bulgaria.

Mulţi români care aleg să îşi facă vacanţele în ţara vecină merg pe litoralul bulgăresc, fiind atraşi de multitudinea de hoteluri ce au în comun opţiunea de all inclusive, raportul calitate-preţ fiind foarte atractiv. Pe perioada verii, staţiunile preferate ale turiştilor români sunt Albena şi Nisipurile de Aur.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase