Home » D:News » Peste 1.600 de persoane, salvate de pe munte de echipele Salvamont în ianuarie

Peste 1.600 de persoane, salvate de pe munte de echipele Salvamont în ianuarie

Peste 1.600 de persoane, salvate de pe munte de echipele Salvamont în ianuarie
Foto: Martin Jernberg/ Unsplash
Publicat: 16.02.2022

Peste 1.600 de persoane au fost salvate de pe munte de echipele Salvamont în luna ianuarie. 9 persoane au murit, iar aproape 700 au ajuns la spital. Cele mai multe misiuni au avut loc în zonele turistice, anunță reprezentanții Salvamont.

Potrivit raportului de activitate Salvamont, în luna ianuarie salvamontiștii au participat la 1.598 de acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical. În urma acțiunilor au fost salvate 1.650 de persoane, indică Mediafax.

Salvamontiștii au predat 683 de victime echipelor medicale și în 3 cazuri a fost solicitat elicopterul SMURD. Tot în ianuarie, 9 persoane decedate în accidente montane au fost transportate până la mașinile Serviciului de medicină legală.

În total, prin dispeceratul Salvamont au fost înregistrate 1.413 apeluri. Cele mai multe apeluri anunțau accidente montane, iar 35 de apeluri informau despre incendii de vegetație. De asemenea, au fost 1.810 apeluri prin care se solicitau informații despre zona montană.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase