Home » D:News » Utilizatorii serviciilor de dating se tem să nu întâlnească escroci, indică un studiu

Utilizatorii serviciilor de dating se tem să nu întâlnească escroci, indică un studiu

Utilizatorii serviciilor de dating se tem să nu întâlnească escroci, indică un studiu
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 18.02.2022

Numeroși utilizatori ai serviciilor de dating se tem să nu întâlnească escroci, dar nu renunță la activitatea pe platformele online, arată un studiu realizat de Kaspersky.

Anul trecut, specialiștii Kaspersky au efectuat un sondaj în rândul utilizatorilor de aplicații de dating și au constatat că cei mai mulți respondenți se tem de potențialii parteneri. Potrivit studiului, 65% dintre aceștia și-au manifestat, în mod special, teama de a deveni victime ale escrocilor.

Utilizatorii, pregătiți să se întâlnească cu o persoană cunoscută pe internet

În același sondaj, majoritatea utilizatorilor (84%) se arătau pregătiți să se întâlnească fizic cu o persoană la o săptămână sau o lună de la momentul la care au cunoscut-o online. Înainte de prima întâlnire, jumătate dintre respondenți (50%) admiteau că ar fi îngrijorați, iar 38% declarau că ar fi entuziasmați, anunță specialiștii, potrivit Mediafax.

Pentru a se proteja de escroci, utilizatorii serviciilor de dating trebuie să distribuie fotografii fără informații private și să verifice dacă platforma oferă o protecție a datelor private. De asemenea, în cazul întâlnirilor, acestea trebuie să aibă loc în spații publice. În plus, primele întâlniri nu trebuie să aibă loc în apropierea casei pentru a reduce riscul ca victima să fie urmărită.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase