Home » D:News » Capitala Thailandei își schimbă denumirea. Care este motivul?

Capitala Thailandei își schimbă denumirea. Care este motivul?

Capitala Thailandei își schimbă denumirea. Care este motivul?
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 19.02.2022

Biroul Societăţii Regale a anunţat schimbarea numelui oficial al capitalei Thailandei, din Bangkok în Krung Thep Maha Nakhon. Cu toate acestea, numele Bangkok va fi în continuare recunoscut.

Noul nume oficial, Krung Thep Maha Nakhon, nu va intra în vigoare până când nu va fi verificat de o comisie însărcinată cu examinarea tuturor proiectelor de lege.

Numele Bangkok va fi pus între paranteze.

Denumirea Bangkok va fi în continuare recunoscută

Adjunctul purtătorul de cuvânt al guvernului, Ratchda Dhanadirek, a declarat că numele thailandez Krung Thep Maha Nakhon va fi folosit doar ca denumire oficială, în timp ce numele Bangkok va fi în continuare recunoscut, după ce anunţul privind schimbarea numelui a atras critici publice.

Ca răspuns la reacţii, Biroul Societăţii Regale a postat, de asemenea, un mesaj potrivit căruia vor fi folosite ambele denumiri, Krung Thep Maha Nakhon şi Bangkok, relatează Bangkok Post.

Bangkok este folosit în mod oficial din noiembrie 2001. Numele provine de la o zonă veche din Bangkok, care acum face parte din marea zonă metropolitană a capitalei. Din punct de vedere istoric, a fost folosit în mod neoficial pentru o perioadă lungă de timp.

Krung Thep Maha Nakhon, sau „Krung Thep”, aşa cum spun majoritatea thailandezilor, sunt versiuni mai scurte ale numelui ceremonial al capitalei, care este „Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit”. Nume ce se traduce: Oraşul îngerilor, marele oraş al nemuritorilor, magnificul oraş al celor nouă pietre preţioase, sediul regelui, oraşul palatelor regale, casa zeilor încarnaţi, ridicat de Vishvakarman la îndemnul lui Indra.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase