Home » D:News » Forțele rusești „sporesc bombardamentele” asupra marilor orașe ale Ucrainei

Forțele rusești „sporesc bombardamentele” asupra marilor orașe ale Ucrainei

Publicat: 08.03.2022
Forțele rusești „sporesc bombardamentele” asupra marilor orașe ale Ucrainei
Pompieri ucraineni inspectează rămășițele clădirilor guvernamentale avariate de forțele ruse în Harkov. Sursa foto: Hepta.ro

Forțele rusești „sporesc bombardamentele” asupra marilor orașe ucrainene, afirmă un înalt oficial american din domeniul apărării.

Forțele rusești „intensifică bombardamentele” asupra marilor orașe ucrainene, printre care Harkov, Kiev și Cernihiv, precum și asupra orașelor Mykolaiv și Mariupol din sud, a declarat luni un înalt oficial american din domeniul apărării, citat de CNN.

„Am observat o creștere a ceea ce numim focuri cu rază lungă de acțiune, bombardamente, atacuri cu rachete, artilerie și estimăm că lovesc ținte civile, infrastructură, zone rezidențiale”, a declarat oficialul.

Nu este „clar” dacă rușii lovesc ținte civile în mod deliberat sau dacă acestea sunt „rezultatul impreciziei”, dar „în mod clar se întâmplă”, a spus oficialul.

„Mici progrese” în organizarea coridoarelor umanitare

„Se întâmplă într-un ritm și la o scară mai mare, ceea ce reprezintă o dovadă în plus a naturii nesăbuite cu care rușii propagă această invazie”, a adăugat oficialul.

Între timp, a treia sesiune a negocierilor între Rusia şi Ucraina s-a încheiat, fiind semnalate „mici progrese” în organizarea coridoarelor umanitare, dar fără rezultate „semnificative” în sensul unui armistiţiu.

„A treia rundă a negocierilor ruso-ucrainene s-a încheiat”, a anunţat Ambasada Rusiei în Belarus.

„Situaţia generală nu s-a îmbunătăţit”

Surse citate de agenţia Interfax au declarat că au fost înregistrate „mici progrese” în organizarea coridoarelor umanitare, pentru evacuarea civililor ucraineni sau pentru aprovizionarea acestora cu alimente şi medicamente.

„Situaţia generală nu s-a îmbunătăţit”, a declarat şeful delegaţiei ucrainene, consilierul prezidenţial Mikhailo Podoliak, citat de Sky News. Negocierile vor continua cu o nouă rundă, în eforturile de ajungere la un acord pentru încetarea confruntărilor militare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase