Home » D:News » Orașul Volnovaha din sud-estul Ucrainei „nu mai există”. Ce a spus guvernatorul local?

Orașul Volnovaha din sud-estul Ucrainei „nu mai există”. Ce a spus guvernatorul local?

Orașul Volnovaha din sud-estul Ucrainei „nu mai există”. Ce a spus guvernatorul local?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13.03.2022

Orașul Volnovaha din sud-estul țării a fost complet distrus de la invazia rusă, afirmă guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kyrylenko.

Guvernatorul a declarat că, de la începutul invaziei, cea mai mare parte a populației din Volnovaha a fugit, iar o mare parte din infrastructură a fost distrusă, ceea ce înseamnă că orașul efectiv nu mai există.

„În general, Volnovaha, cu infrastructura sa ca atare, nu mai există„, a declarat el pentru postul de televiziune ucrainean Direct.

Un baraj intens de bombardamente, rachete și atacuri aeriene

Dar el a precizat că la fața locului încă se mai duc lupte pentru a împiedica o încercuire a teritoriului de importanță strategică de către Rusia, potrivit BBC.

Volnovaha a fost supus unui baraj intens de bombardamente, rachete și atacuri aeriene, care a distrus aproape toate clădirile din oraș.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase