Home » D:News » Biserica Ortodoxă din Amsterdam a anunțat ruperea de Patriarhia de la Moscova

Biserica Ortodoxă din Amsterdam a anunțat ruperea de Patriarhia de la Moscova

Biserica Ortodoxă din Amsterdam a anunțat ruperea de Patriarhia de la Moscova
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 15.03.2022

Biserica Ortodoxă din Amsterdam, Olanda, și-a anunțat ruptura cu Patriarhia de la Moscova, Rusia.

Acesta este primul caz cunoscut de rupere a legăturilor cu Patriarhia Moscovei a unei biserici occidentale din cauza invaziei din Ucraina.

Biserica Ortodoxă din Amsterdam, Olanda, anunță în mod oficial ruperea de Patriarhia Moscovei, ca urmare a deciziei Rusiei de a invada Ucraina.

Primul caz în care o Biserică Ortodoxă care se rupe de Moscova

Este primul caz în care o Biserică Ortodoxă care se rupe de Moscova, de la începerea războiului, din 24 februarie, potrivit Mediafax.

„Clerul ia decizia dificilă de a rupe legăturile cu Patriarhia de la Moscova din cauza invaziei din Ucraina”, spun reprezentanții Bisericii Ortodoxe din Olanda.

De-a lungul timpului, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, a refuzat să condamne decizia Rusiei de a ataca Ucraina.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase