Home » D:News » Războiul din Ucraina poate agrava pandemia, spune OMS

Războiul din Ucraina poate agrava pandemia, spune OMS

Războiul din Ucraina poate agrava pandemia, spune OMS
Foto: Shutterstock
Publicat: 15.03.2022

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se arată îngrijorată de faptul că războiul din Ucraina ar putea agrava pandemia COVID-19 și încearcă să facă mai multe pentru a limita răspândirea bolilor infecțioase.

Potrivit CNN, cazurile din regiune au scăzut față de săptămâna precedentă, dar există un risc semnificativ de apariție a unor îmbolnăviri mai grave și de decese, din cauza ratei scăzute de vaccinare din Ucraina.

O situație îngrijorătoare este și exodul celor peste 2 milioane de persoane care au fugit din țară de teama războiului în zonele învecinate, regiuni care au, de asemenea, rate scăzute de vaccinare.

Războiul ar putea agrava pandemia

Rata de vaccinare împotriva COVID-19 în Ucraina este de aproximativ 34%, în timp ce în Republica Moldova este de aproximativ 29%, potrivit Our World In Data.

În total, între 3 și 9 martie, au fost înregistrate 791.021 de cazuri noi de COVID-19 și 8.012 decese noi în Ucraina și în țările învecinate, potrivit unui raport de situație al OMS publicat duminică și citat de CNN.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase