Home » D:News » Apel disperat pentru economisire. Japonia avertizează asupra unor posibile pene de curent

Apel disperat pentru economisire. Japonia avertizează asupra unor posibile pene de curent

Publicat: 23.03.2022
Apel disperat pentru economisire. Japonia avertizează asupra unor posibile pene de curent
Sursa foto: Shutterstock

Japonia a lansat un apel de urgență către cetățeni, companii și autorități locale pentru a economisi energie, avertizând asupra unor posibile pene de curent, după ce un cutremur masiv a oprit mai multe centrale electrice, iar vremea neobișnuit de rece a crescut cererea.

În timp ce în Tokyo ningea și temperatura a scăzut brusc la 4 grade Celsius, Tokyo Electric Power Co a declarat că 2-3 milioane de gospodării ar putea rămâne fără energie electrică după ora 20.00 la rata actuală de utilizare a energiei.

„În acest ritm, ne apropiem de o stare în care va trebui să desfășurăm întreruperi de energie electrică similare cu cele care au avut loc după cutremur (săptămâna trecută)”, a declarat ministrul Economiei, Comerțului și Industriei (METI), Koichi Hagiuda.

Cutremurul a întrerupt temporar alimentarea cu energie electrică pentru 2 milioane de gospodării

În cadrul unei conferințe de presă convocate în grabă, Hagiuda a cerut o economie suplimentară de energie de aproximativ 5% în fiecare oră, între orele 15 și 20, echivalentul a aproximativ 2 milioane de kilowați pe oră.

Retailerul de produse electronice Bic Camera a declarat că a oprit aproximativ jumătate din televizoarele din peste 30 dintre magazinele sale din estul Japoniei, scrie Reuters.

Cutremurul cu magnitudinea 7,4 produs miercurea trecută în largul coastei de nord-est – aceeași regiune devastată de un cutremur și un tsunami în 2011 – a întrerupt temporar alimentarea cu energie electrică a aproximativ 2 milioane de gospodării, inclusiv a sute de mii de locuințe din Tokyo.

Secretarul-șef al cabinetului Hirokazu Matsuno a făcut anterior apel la locuitorii din estul Japoniei afectați de criza de energie electrică să economisească energie.

Cutremurul de săptămâna trecută a afectat șase centrale termice

„Vă solicităm cooperarea … cum ar fi prin setarea termostatelor la aproximativ 20 de grade Celsius și prin stingerea luminilor inutile”, a declarat Matsuno într-o conferință de presă.

El a adăugat că este puțin probabil ca solicitarea de economisire a energiei să se extindă dincolo de ziua de marți, având în vedere creșterea așteptată a temperaturilor și adăugarea unei mai mari producții de energie solară pe măsură ce vremea se îmbunătățește.

Cutremurul de săptămâna trecută a afectat șase centrale termice în zonele de acoperire ale Tepco și Tohoku Electric Power Co, iar pagubele suferite de echipamente ar putea ține unele instalații nefuncționale timp de săptămâni sau luni, a declarat Hagiuda.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase