Home » D:News » Ce valori au concentrațiile de monoxid de carbon în România?

Ce valori au concentrațiile de monoxid de carbon în România?

Publicat: 23.03.2022
Ce valori au concentrațiile de monoxid de carbon în România?
Sursa foto: Shutterstock

Deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate, transmite ANM, după ce în mediul online au apărut zvonuri privind iminenta sosire deasupra României a unui ,,nor toxic”, format în urma bombardamentelor din Ucraina.

„În estul și în sud-estul României, circulația aerului se va face din sector predominant nordic și nord-estic. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în sud-vestul Moldovei, unde vor fi rafale în general de 55…65 km/h, iar în zona montană aferentă temporar vitezele vor fi de peste 70…80 km/h. În restul teritoriului, circulația aerului se va realiza predominant din sector nord-vestic și vestic, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate, cu precădere în regiunile centrale. Datele furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus) arată că deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate”, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Naționale de Meteorologie.

,,Nor toxic” deasupra României?

Reacția ANM vine după ce în spațiul online au apărut zvonuri privind iminenta sosire deasupra României a unui ,,nor toxic”, format în urma bombardamentelor din Ucraina.

„Nu dați crezare mesajelor alarmante, provenite din surse neverificate! Pe WhatsApp, Facebook și alte rețele de socializare se propagă un mesaj fals privind iminenta sosire deasupra României a unui nor toxic, format în urma bombardamentelor din Ucraina. În ultima perioadă, astfel de mesaje cu conținut fals au creat panică în rândul populației. În acest moment nu există niciun pericol în acest sens”, a transmis Primăria municipiului Tulcea, potrivit Mediafax.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase