Home » D:News » Peste 1.100 de civili au fost uciși până acum în războiul din Ucraina

Peste 1.100 de civili au fost uciși până acum în războiul din Ucraina

Peste 1.100 de civili au fost uciși până acum în războiul din Ucraina
Refugiați din Ucraina trec granița în Polonia. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29.03.2022

Bilanțul civililor ucraineni a ajuns la 1.119 morți, a transmis ONU. Aproximativ o sută de victime sunt copii.

Biroul ONU pentru drepturile omului a anunțat că au fost uciși 1.119 civili și 1.790 de răniți de când Rusia și-a început atacul asupra Ucrainei, potrivit Mediafax.

Aproximativ 15 fete și 32 de băieți, precum și alți 52 de copii despre care nu există foarte multe informații, se numără printre morți, a precizat ONU într-un comunicat. Statistica vizează perioada cuprinsă între momentul începerii războiului, pe 24 februarie, și miezul nopții, pe 26 martie.

Numărul real al victimelor ar putea fi mult mai mare

ONU mai spune că este de așteptat ca numărul real al victimelor să fie mult mai mare, rapoartele fiind întârziate în unele regiuni în care se desfășoară ostilități intense. De asemenea, numeroase rapoarte necesită o confirmare.

ONU a precizat că oamenii au fost răniți sau au murit în special în jurul orașului asediat Mariupol, precum și în Volnovakha în regiunea Donețk, Izium în regiunea Harkov, Popasna și Rubizhne în regiunea Luhansk și Trostianets în regiunea Sumî.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase