Home » D:News » Rusia și aliații săi surpriză! Țările care îl susțin pe Vladimir Putin (DOCUMENTAR)

Rusia și aliații săi surpriză! Țările care îl susțin pe Vladimir Putin (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29.03.2022

De la declanșarea invaziei în Ucraina, Rusia este tot mai izolată pe plan mondial. Dacă până acum avea numeroși aliați strategici, rând pe rând s-au delimitat de Moscova după acțiunea ordonată de președintele Vladimir Putin. Așa că Rusia a ajuns să fie susținută doar de câteva țări, precum Cuba, Coreea de Nord, Belarus, Myan Miar și Siria lui Bashar Al-Assad, cel care impune un regim criminal sângeros cu sprijinul… Moscovei.

Cel mai important aliat al lui Vladimir Putin, Belarus, este gata să facă orice pentru a-i face pe plac Mosovei. Adică s-ar alătura și invaziei, dacă va fi nevoie. Într-o înregistrare a agenției de știri de stat Belta, președintele Aleksander Lukașenko spunea:

„Trupele noastre nu participă în niciun fel la această operațiune. Nu ne vom justifica aici cu privire la participarea sau neparticiparea noastră la acest conflict. Trupele noastre nu sunt acolo, dar dacă va fi necesar, dacă Belarus și Rusia au nevoie de ele, vor fi acolo”

„Voi decideți cine sunteți și cine să deveniți”

În replică, Zelensky a avut un mesaj pentru „vecinii” bieloruși. „Voi decideți cine sunteți și cine să deveniți. Cum veți privi în ochii copiilor voștri. Cum veți privi unul în ochii celuilalt. În ochii vecinului vostru. Și noi suntem vecinii voștri”, a spus Zelensky.

Și nu după mult timp de la această declarație, Belarusul a desfășurat mai multe trupe la graniţa sa cu Ucraina. „Acestea sunt grupuri bine antrenate de reacţie rapidă care sunt gata să stopeze orice provocare şi orice acţiune armată împotriva Belarusului”, a anunţat Lukaşenko. Mai mult, liderul de la Misk i-ar fi cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să desfăşoare un complex suplimentar de rachete S-400 la vest de capitala țării. Aceste rachete, spune el, ar fi necesare pentru a apăra teritoriul țării sale.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase