Home » D:News » O „piatră suspectă” a găurit acoperișul unei case din Hunedoara. Ce era de fapt?

O „piatră suspectă” a găurit acoperișul unei case din Hunedoara. Ce era de fapt?

O „piatră suspectă” a găurit acoperișul unei case din Hunedoara. Ce era de fapt?
Sursa foto: ISU Hunedoara
Publicat: 01.04.2022

Acoperișul unei case din Hunedoara a fost găurit de „o piatră” căzută în locuință. Din fericire, mama și cei doi copii ai ei nu erau la etajul locuinței, ci la parter.

ISU Hunedoara anunță că o piatră a căzut prin acoperișul unei case din municipiul Hunedoara.

S-au deplasat de urgență la locul indicat o autospecială de lucru cu apă și spumă precum și un echipaj SMURD din cadrul detașamentului de pompieri Hunedoara.

„Piatra” nu prezenta pericol radiologic

Concomitent, a fost alertat și trimis la locul intervenției echipajul CBRN din cadrul ISU Hunedoara, care a efectuat măsurători asupra pietrei, în urma analizei rezultând că aceasta nu prezenta pericol radiologic.

Piatra a fost ridicată de către IPJ Hunedoara și transportată la Insemex Petroșani.

Mama și cei doi copii minori nu se aflau la etajul clădirii în momentul impactului, ci la parterul locuinței. Pagubele materiale sunt însemnate, fiind afectat acoperișul casei, plafonul unei camere și mobilierul din aceasta.

Ulterior, o altă persoană a anunțat ISU că a găsit un bolovan similar în curtea casei.

De unde a provenit de fapt „piatra misterioasă”?

Bolovanii căzuți într-o locuință și o curte din orașul Hunedoara erau bucăţi de zgură, provenite în urma detonării unei bucăţi de zgură în fostul combinat siderurgic.

Detonarea s-a produs la 1 kilometru distanță de cele două zone, respectiv în incinta fostului combinat siderurgic, pe platforma unde două societăţi comerciale desfăşoară activităţi de excavare şi colectare a deşeurilor metalice.

Ancheta este în desfăşurare și va stabili împrejurările în care s-au comis aceste incidente.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase