Home » D:News » „Armata” Anonymous, în război cibernetic cu Vladimir Putin (DOCUMENTAR)

„Armata” Anonymous, în război cibernetic cu Vladimir Putin (DOCUMENTAR)

Credit foto: Pixabay
Publicat: 04.04.2022

Războiul din Ucraina este unul nemaintâlnit până acum. Dincolo de lupta pe viață și pe moarte, există o confruntare în mediul virtual, informațională, în care Ucraina a reușit să coalizeze majoritatea hackerilor din lume.

„Armata celor 300.000” este numită această coaliție care a răspuns la îndemnul celebrilor Anonymous.

Asta pe lângă amplă campanie de comunicare a autorităților pe Facebook, Twitter sau pe grupurile din aplicația de mesagerie Telegram, plus intervențiile extrem de dese ale politicienilor de la Kiev, în frunte cu președintele Volodimir Zelenski. Așa s-a creat un tablou al realității din Ucraina… destul de bine conturat.

Hackerii de la Anonymous au declarat „război cibernetic” Rusiei, după ce a invadat Ucraina. Astfel, Vladimir Putin a primit lovitură după lovitură din partea organizației.

Hackerii de la Anonymous au un țel comun

Acești hackeri au un țel comun: să apere dreptul la liberă exprimare, dar şi transparenţa statelor şi corporaţiilor din întreaga lume. Mai mult, se opun şi oricărei forme de reglementare a internetului, despre a cărei menire susţin că este aceea de a fi un spaţiu complet liber şi luptă împotriva cenzurii şi controlului guvernamental.

Aceștia au anunţat că au sustras documente şi email-uri din platforma producătorului belorus de armament Tetraedr, că au preluat controlul asupra camerelor de supraveghere din cele două ţări, Rusia și Belarus, şi au publicat peste 300.000 de fişiere extrase din Roskomnadzor, agenţia federală responsabilă cu monitorizarea cenzurării presei de aici.

Grupul Anonymous a decis să „atace” mai multe site-uri web guvernamentale, mass-media de stat și bănci din Rusia la scurt timp de la declanșarea războiului din Ucraina. Hackerii au reușit să extragă informații secrete din baza de date a Ministerului Apărării din Rusia, ca mai apoi să le facă publice în mediul online.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase