Home » D:News » Luptătorii neînfricați din Batalionul Azov (DOCUMENTAR)

Luptătorii neînfricați din Batalionul Azov (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 04.04.2022

Cel mai mare avânt al armatei ruse este pe frontul din sud, unde, cu ajutorul cecenilor, încearcă să lege frontul din Crimeea cu cel din cele două republici separatiste – Donbas și Luhansk. Deși rușii au avansat și au câștigat câteva orașe mici, nu pot face joncțiunea pentru că se lovesc de rezistența acerbă, la Mariupol, a trupelor din batalionul Azov.

Detașamentul de Operațiuni Speciale „Azov” sau Batalionul Azov este un regiment al Gărzii Naționale Ucrainene situat în Mariupol, în regiunea de coastă a mării Azov. Batalionul, care are aproximativ 900 de membri, a fost înglobat în Garda Națională a Ucrainei, divizia de rezerviști a armatei țării. Garda numără în jur 46.000 de militari, asta înseamnă că sub 2% din trupele efective sunt din gruparea Azov.

Membrii regimentului provin din 22 de țări și din medii diferite, inclusiv arabi, ruși, americani, creștini, musulmani și evrei. A devenit cunoscut după ce membrii săi au fost acuzați de tortură și crime de război, precum și pentru simpatiile față de ideologia neonazistă și utilizarea simbolurilor neonaziste.

Ce arăta raportul Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului al ONU

Regimentul Azov a fost acuzat de încălcarea dreptului internațional umanitar, într-un raport din 2016 al Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului al ONU. În raport se atrăgea atenția asupra unor incidente din perioada noiembrie 2015 – februarie 2016, când membrii batalionului au folosit clădiri civile pentru a-și depozita armele și au strămutat unii rezidenți după ce le-au jefuit casele. De asemenea, au fost acuzați că au violat și torturat deținuți în regiunea Donbas. Ca urmare, atât Canada, cât și SUA au anunțat că forțele lor armate nu vor sprijini și antrena batalionul Azov din cauza ideologiei sale. Asta, după ce unitățile regimentului au fost  antrenate de trupele armatei Statelor Unite în misiunea lor de antrenament intitulată Operațiunea Fearless Guardian.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase