Home » D:News » Plante medicinale și antigripale pentru chinezi, în lupta cu coronavirusul

Plante medicinale și antigripale pentru chinezi, în lupta cu coronavirusul

Publicat: 09.04.2022
Plante medicinale și antigripale pentru chinezi, în lupta cu coronavirusul
Credit foto: Shutterstock

Shanghai împarte locuitorilor săi milioane de cutii de medicamente tradiționale chinezești, precum plante medicinale și antigripale, ca parte a eforturilor de combatere a celui mai mare focar COVID.

Capitala comercială a Chinei, aflat în lockdown, a raportat peste 17.000 de noi infecții cu COVID-19, inclusiv 311 cazuri simptomatice.

Orașul are o populație de peste 26 de milioane de locuitori.

„Confruntându-ne cu varianta Omicron, extrem de contagioasă, ar trebui să folosim medicina tradițională chineză cât mai curând posibil”, a declarat Fang Min, președintele Spitalului Shuguang din oraș.

„Ar trebui să folosim medicina tradițională chineză cât mai curând”

Astfel de tratamente au fost distribuite la mai mult de 21 de milioane de persoane, a spus el.

„Pentru publicul larg, inclusiv pentru grupurile cu risc ridicat, administrarea tratamentului TCM (medicina tradițională chineză) atunci când epidemia este severă are un bun efect preventiv”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă, conform Sky News.

Aproximativ 98% dintre pacienții cu coronavirus din Shanghai iau tratamente TCM.

Autoritatea de sănătate din China a recomandat mai multe astfel de produse pentru a fi utilizate de cei cu COVID.

Lockdown în cel mai populat oraș din China

Alte țări, precum Singapore, care are o populație chineză numeroasă, spuneau că nu există dovezi că vreun produs pe bază de plante este eficient împotriva COVID-19, recomandând utilizarea tratamentelor pentru răceală și gripă doar pentru a gestiona simptomele.

Lockdown-ul în cel mai populat oraș din China a început în urmă cu 10 zile și obligă aproape toți locuitorii să stea acasă.

Unii oameni au întâmpinat dificultăți în cumpărarea de alimente sau în accesul la tratament medical, în timp ce alții au criticat decizia guvernului de a separa copiii COVID-pozitivi de părinții lor, potrivit Mediafax.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase