Home » D:News » Rusia vrea să „reechilibreze” situația dacă Finlanda și Suedia vor adera la NATO

Rusia vrea să „reechilibreze” situația dacă Finlanda și Suedia vor adera la NATO

Publicat: 11.04.2022
Rusia vrea să „reechilibreze” situația dacă Finlanda și Suedia vor adera la NATO
Foto: Shutterstock

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat că, dacă Finlanda și Suedia vor adera la NATO, atunci Rusia va trebui să „reechilibreze situația” prin propriile măsuri, relatează Reuters.

Invazia Moscovei în Ucraina, despre care spune că urmărește, printre altele, să degradeze potențialul militar al Ucrainei și să împiedice ca aceasta să devină un cap de pod pentru un atac NATO, a determinat cele două țări nordice să ia în considerare aderarea la alianța condusă de SUA, potrivit Mediafax.

Rusia nu va considera o astfel de mișcare drept o amenințare existențială

Dacă cele două țări se alătură alianței, „va trebui să ne facem flancul vestic mai sofisticat în ceea ce privește asigurarea securității noastre”, a declarat Peskov pentru postul britanic Sky News.

Cu toate acestea, el a spus că Rusia nu va considera o astfel de mișcare drept o amenințare existențială, de genul celei care ar putea să o determine să ia în considerare utilizarea armelor nucleare.

Invazia Rusiei în Ucraina la 24 februarie și luptele care au urmat au provocat moartea a mii de civili și soldați și devastarea orașelor și așezărilor, precum și declanșarea unor sancțiuni occidentale coordonate și fără precedent.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase