Home » D:News » Republica Moldova are de patru ori mai mulți refugiați decât capacitatea de cazare, a anunțat Salvați Copiii

Republica Moldova are de patru ori mai mulți refugiați decât capacitatea de cazare, a anunțat Salvați Copiii

Publicat: 14.04.2022
Republica Moldova are de patru ori mai mulți refugiați decât capacitatea de cazare, a anunțat Salvați Copiii
Credit: Profimedia

Republica Moldova are de patru ori mai mulți refugiați decât capacitatea de găzduire. De aceea, reprezentanții Organizației Salvați Copiii au decis să acorde asistență umanitară mamelor și copiilor care s-au refugiat în Republica Moldova.

Un transport cu aproape 250.000 de produse igienico-sanitare (scutece, șervețele umede și absorbante) a plecat spre Chișinău, prin vama Albița.

Ajutoarele sunt pentru 22.000 de bebeluși, copii de vârstă mică si mamele lor, au anunțat organizatorii.

Ajutoare pentru mame și copii

Aproape 100.000 de refugiați ucraineni se află pe teritoriul Republicii Moldova, dintre care aproximativ 40.000 sunt copii.

Mamele și copiii din Ucraina sunt cazați în 100 de centre pentru refugiați.

Un raport al Agenției ONU pentru refugiați arăta că, deși Republica Moldova dispune de o capacitate de gestionare a unui flux de 25.000 de refugiați, în prezent găzduiește un număr de patru ori mai mare, conform datelor oficiale, relatează Mediafax.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase