Home » D:News » Taiwanul a publicat primul manual de supravieţuire în cazul unui conflict cu Beijingul

Taiwanul a publicat primul manual de supravieţuire în cazul unui conflict cu Beijingul

Taiwanul a publicat primul manual de supravieţuire în cazul unui conflict cu Beijingul
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 15.04.2022

Armata din Taiwan a lansat un manual de supravieţuire pentru populaţia civilă în cazul izbucnirii unui conflict armat cu Republica Populară Chineză.

China nu a renunţat niciodată la utilizarea forţei pentru a aduce Taiwanul sub controlul său, intensificând, în ultimii doi ani, activităţile militare din apropiere pentru a spori presiunea asupra insulei.

Manualul Taiwanului detaliază modurile în care se pot găsi adăposturi, apă şi alimente prin aplicaţii pentru smartphone, prezentând, totodată, o serie de sfaturi pentru pregătirea şi utilizarea surselor de prim ajutor.

„(Noi) oferim informaţii despre modul în care cetăţenii ar trebui să reacţioneze în cazul unei crize militare”, a declarat Liu Tai-yi, un oficial al unităţii de mobilizare totală pentru apărare a ministerului, într-o conferinţă de presă online, a raportat Reuters.

China nu a renunţat niciodată la utilizarea forţei împotriva Taiwanului

Tai-yi a declarat că manualul, inspirat din ghiduri similare emise de Suedia şi Japonia, va fi actualizat în continuare cu noi informaţii, cum ar fi locurile unde se găsesc adăposturi, spitale şi magazine pentru nevoile zilnice.

Manualul foloseşte benzi desenate şi imagini care prezintă tehnici de supravieţuire necesare în cazul unui atac militar.

Taiwanul nu a raportat niciun indiciu cu privire la iminenţa unei invazii a Chinei, dar a ridicat semnificativ nivelul de alertă de la începutul războiului din Ucraina, pe care Moscova îl cataloghează drept o „operaţie militară specială”.

Preşedintele Tsai Ing-wen a promis în repetate rânduri că va apăra insula, având sub supraveghere un program amplu de modernizare pentru a spori capacitatea forţelor sale militare, potrivit Mediafax.

Pe lângă planurile dezvăluite anul trecut de reformare a pregătirii forţelor de rezervă, guvernul urmăreşte să prelungească serviciul militar obligatoriu peste patru luni.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase