Home » D:News » Prețul petrolului a urcat la cote alarmante, pe fondul războiului din Ucraina

Prețul petrolului a urcat la cote alarmante, pe fondul războiului din Ucraina

Prețul petrolului a urcat la cote alarmante, pe fondul războiului din Ucraina
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19.04.2022

Prețul petrolului a urcat la maximele ultimelor trei săptămâni, pe măsură ce au crescut temerile legate de aprovizionare la nivel mondial, criza tot mai gravă din Ucraina ridicând perspectiva unor sancțiuni mai dure din partea Occidentului împotriva Rusiei, principalul exportator.

Contractele futures Brent au crescut cu 1,09 dolari, sau 1,0%, la 112,79 dolari pe baril, după ce mai devreme în timpul ședinței au atins cel mai ridicat nivel din 30 martie, de 113,80 dolari, scrie Reuters.

Contractele futures americane West Texas Intermediate au crescut cu 1,00 dolari, sau 0,9%, la 107,95 dolari pe baril, după ce au ajuns până la 108,55 dolari, cel mai ridicat nivel din 30 martie.

Ambele contracte au câștigat peste 2,5%, în urma informațiilor potrivit cărora Uniunea Europeană ar putea introduce treptat o interdicție asupra importurilor de petrol rusesc. Guvernele UE au declarat că executivul blocului elaborează propuneri pentru interzicerea țițeiului rusesc, dar diplomații au declarat că Germania nu susține în mod activ un embargo imediat.

Producția de petrol din Rusia a continuat să scadă

Producția de petrol din Rusia a continuat să scadă în aprilie, cu 7,5% în prima jumătate a lunii față de martie, a anunțat vineri agenția de presă Interfax.

„Piața petrolului va rămâne probabil pe o tendință de creștere, cu o ofertă suplimentară limitată venită din partea marilor producători de petrol pentru a compensa fluxul redus din Rusia”, a declarat Kazuhiko Saito, analist șef la Fujitomi Securities Co Ltd, potrivit Mediafax.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi au respins presiunile Occidentului de a crește producția într-un ritm mai rapid, în cadrul unui acord convenit anterior.

Un raport al OPEC a arătat că producția OPEC a crescut în martie cu doar 57.000 de bpd, ajungând la 28,56 milioane de bpd, cu o întârziere față de creșterea de 253.000 de bpd permisă de OPEC în cadrul acordului OPEC+.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase