Home » D:News » Controlul asupra sudului Ucrainei ar permite Rusiei accesul și la regiunea separatistă Transnistria

Controlul asupra sudului Ucrainei ar permite Rusiei accesul și la regiunea separatistă Transnistria

Publicat: 25.04.2022
Controlul asupra sudului Ucrainei ar permite Rusiei accesul și la regiunea separatistă Transnistria
Sursa foto: Profimedia

Militarii ruși au declarat că obținerea controlului asupra regiunii sudice a Ucrainei le va oferi o altă cale de acces către regiune separatistă Transnistria din Republica Moldova, potrivit unor rapoarte ale agenției ruse de știri Tass citate de Sky News.

Rapoartele vin la doar câteva săptămâni după ce statul major general al forțelor armate ale Ucrainei a declarat că crede că trupele rusești se concentrează în republica autoproclamată Transnistria și se pregătesc să lanseze „provocări” de-a lungul graniței.

Ucraina se teme că trupele ruse din Transnistria – despre care se crede că sunt în jur de 1.300 de militari – ar putea deschide un alt front în război.

Autoritățile din regiunea separatistă au negat această afirmație

Însă atât Republica Moldova, cât și autoritățile din regiunea separatistă au negat această afirmație.

Ministerul moldovean de Externe a declarat că nu există „nicio informație care să confirme” mobilizarea trupelor, dar că „monitorizează îndeaproape” situația.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase