Home » D:News » Incendiul din Briansk, începutul războiului de gherilă (DOCUMENTAR)

Incendiul din Briansk, începutul războiului de gherilă (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29.04.2022

Războiul de gherilă pe teritoriul Rusiei a început. O spune Alexei Arestovici, consilier al lui Volodimir Zelenski, după izbucnirea incendiilor în masă din diverse oraşe rusești. El a menţionat că de curând au avut loc atacuri asupra birourilor militare de înregistrare şi înrolare în Rusia. În acest context, acest fapt, ar putea indica începutul războiului de gherilă.

„Nu se ştie ce se întâmplă în Rusia. Baza militară din Ussuriysk este în flăcări, birourile militare de înrolare sunt în flăcări, unitățile militare sunt în flăcări, unele depozite, casele guvernatorilor. Am senzaţia că războiul de gherilă a început în Rusia. Acest lucru este valabil mai ales pentru birourile militare de înrolare”, a spus Arestovici.
În noaptea de 25 aprilie, în oraşul rus Briansk, un depozit de petrol a luat foc. Localnicii au spus că au auzit explozii. În legătură cu cele întâmplate, în Briansk, există informaţii că au fost evacuate persoanele care locuiesc în apropierea locului incendiului. Ruşii discută activ despre acest incendiu pe reţelele de socializare, suspectând că „ceva nu este în regulă”, criticând conducerea rusă şi recunoscând că Ucraina este în război şi că nu ar fi vorba doar de o aşa-numită „operaţiune specială”. Potrivit celor care stau în vestul Rusiei, explozii şi incendii au avut loc în mai multe cartiere din acest oraș. Potrivit unor informaţii neconfirmate, a doua sursă de foc are originea în zona în care se află o unitate militară având legătură cu Direcţia principală de rachete şi artilerie a Ministerului Apărării.

Briansk este un centru administrativ la 154 km nord-est de granița cu Ucraina, în apropierea regiunilor Sumi și Cernihiv și se află la aproximativ 380 km distanță de Moscova, capitala Rusiei. Servea drept bază logistică pentru intervenţia militară a Rusiei în Ucraina de mai bine de două luni.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase