Home » D:News » Țara europeană care a ajuns în centrul industriei cu cocaină

Țara europeană care a ajuns în centrul industriei cu cocaină

Publicat: 08.05.2022
Țara europeană care a ajuns în centrul industriei cu cocaină
Sursa foto: Profimedia

Se schimbă rolul Europei în comerțul internațional cu cocaină. Se transformă în hub, pe măsură ce piața de miliarde de euro se extinde. Belgia pare să fie în centrul industriei din Europa.

Europa devine tot mai mult un centru de trafic al cocainei către alte regiuni ale lumii, pe lângă faptul că este o piață de consum importantă, au declarat vineri agențiile UE, avertizând, de asemenea, în legătură cu extinderea industriei de metamfetamină.

După canabis, cocaina este cel mai consumat drog din Europa, cu milioane de consumatori și vânzări de aproximativ 10,5 miliarde de euro în 2020, scrie Reuters.

„De asemenea, o producție mai mare are loc acum în interiorul Europei, ceea ce indică schimbări în rolul regiunii în comerțul internațional cu cocaină”, se arată în raportul citat de Reuters.

Belgia pare să fie în centrul industriei din Europa

Belgia pare să fie în centrul industriei din Europa, potrivit datelor colectate de agențiile UE. Este țara din UE care a confiscat cea mai mare cantitate de cocaină în 2020, ultimul an pentru care există date disponibile, pentru un volum total de 70 de tone, în principal în portul Anvers, față de 49 de tone în Olanda, a doua națiune din Europa în ceea ce privește confiscările.

Belgia este, de asemenea, o țară fruntașă în ceea ce privește prelucrarea cocainei, alături de Țările de Jos și Spania.

Cocaina importată în Europa din America de Sud este din ce în ce mai mult reexportată în alte părți ale lumii, în special în Orientul Mijlociu și Asia, ceea ce face din Europa „un punct cheie de transbordare pentru drogurile provenite din alte părți”.

Piața europeană a metamfetaminei, în creștere

Piața europeană a metamfetaminei este, de asemenea, în creștere, dar rămâne mult mai mică decât cea a cocainei.

„Există o îngrijorare tot mai mare cu privire la producția din Belgia și Olanda”, se arată în raport.

Europa este unul dintre principalii producători de metamfetamină la nivel mondial, iar producătorii europeni colaborează din ce în ce mai mult cu grupuri criminale mexicane pentru a perfecționa procesele de producție, au avertizat agențiile UE.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase