Home » D:News » SUA restricționează vaccinul Johnson & Johnson împotriva COVID-19. Care este motivul?

SUA restricționează vaccinul Johnson & Johnson împotriva COVID-19. Care este motivul?

Publicat: 09.05.2022
SUA restricționează vaccinul Johnson & Johnson împotriva COVID-19. Care este motivul?
Sursa foto: Shutterstock

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a limitat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei Johnson & Johnson pentru adulți din cauza riscului unui sindrom rar de coagulare a sângelui.

Vaccinul J&J, care a primit autorizația americană în februarie 2021 pentru adulți, poate fi administrat în cazurile în care vaccinurile COVID-19 autorizate sau aprobate nu sunt accesibile sau dacă o persoană este mai puțin dornică să folosească celelalte două vaccinuri, a precizat Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA).

J&J este unul dintre cele trei vaccinuri utilizate în Statele Unite. Celelalte două sunt de la Moderna și Pfizer.

Utilizarea vaccinului J&J a fost slabă în țările cu venituri ridicate

Producătorul de vaccinuri a declarat că a actualizat fișa informativă a vaccinului COVID-19 din SUA pentru a avertiza cu privire la riscul de tromboză, o afecțiune rară, dar care poate pune viața în pericol, notează Reuters.

Utilizarea vaccinului J&J a fost slabă în țările cu venituri ridicate, afectată de rapoarte privind cheaguri de sânge rare și potențial mortale, scrie Mediafax.

În ianuarie, FDA a modificat fișa informativă a vaccinului J&J pentru a include riscul de trombocitopenie imună, la câteva luni după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a luat măsuri similare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase