Home » D:News » Armata rusă face recrutări. Cum sunt pregătiți militarii? (DOCUMENTAR)

Armata rusă face recrutări. Cum sunt pregătiți militarii? (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 17.05.2022

Soldații pierduți de armata rusă în Ucraina au determinat Moscova să lanseze o campanie de recrutare pe un site de job-uri. Aproximativ 20 000 de posturi sunt disponibile. Armata are nevoie de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani.

„Alegeți stabilitatea, ample oportunități de autoîmplinire, un nivel de viață decent și un statut social ridicat”, se precizează în anunțul postat de autoritățile ruse pe portalul superjob.ru.

Autoritățile ruse caută pușcași, artileriști, comandanți de infanterie, șoferi și chiar agenți care urmează să fie angajați în cadrul FSB. Durata contractului va fi de șase luni, iar cei care sunt dispuși să lupte în Ucraina vor primi lunar 500 de euro. Totul are loc după ce Rusia ar fi pierdut peste 26 de mii de soldați de când a invadat Ucraina, a anunțat Ministerul ucrainean al Apărării în ultima actualizare. În același timp, potrivit cifrelor oficiale oferite de Kremlin, doar 1.000 de militari au murit.

Forțele armate ale Federației Ruse este organizația militară care este concepută pentru a răspunde la orice agresiune împotriva Federației Ruse, pentru apărarea armată a integrității și inviolabilității teritoriului său și pentru a efectua diferite sarcini în conformitate cu tratatele internaționale ale Rusiei. Forțele armate ruse au fost create la 7 mai 1992, în acel moment existând aproximativ 2,8 milioane de militari, fiind una dintre cele mai mari din lume.

Numărul de oameni este stabilit prin Decretul Președintelui Federației Ruse de la 1 ianuarie 2008, care stabilește un personal total de 2 milioane de oameni, din care aproximativ  1.100.000 de soldați. Forțele armate ruse se disting prin cel mai mare stoc de arme de distrugere în masă, inclusiv nucleare și un sistem bine dezvoltat al de mijloacelor de transport.

Armata este formată din Forțele Terestre ale Federației Ruse, Forțele Aeriene ale Federației Ruse, Marina Militară Rusă, precum și din trupe aeropurtate, Forțele Aerospațiale de Apărare ale Federației Ruse și Forțele de Rachete Strategice.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase