Home » D:News » Conspirație anti-Putin (DOCUMENTAR)

Conspirație anti-Putin (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26.05.2022

Oficialii ruși de rang înalt deja complotează și formează un guvern fără Vladimir Putin, după ce sursele de la Kremlin au susținut că președintele rus a întors oamenii împotriva lui după invazia în Ucraina.

O sursă guvernamentală a declarat pentru publicația ruso-letonă Meduza că „aproape nu există oameni care să fie mulțumiți de Putin” printre oficialii de la Kremlin și elitele ruse.

„Oamenii de afaceri și mulți membri ai guvernului sunt nemulțumiți că președintele a început războiul fără să se gândească la amploarea sancțiunilor – este imposibil să trăiești cu astfel de sancțiuni”, a susținut sursa, pentru Meduza.

Dezvăluirea vine în momentul în care șeful de spionaj al Kievului a susținut că Vladimir Putin a scăpat de o tentativă de asasinat la aproximativ o lună de la începutul războiului și a declarat că izolarea liderului rus este o măsură preventivă susținută dintr-o neîncredere profundă față de subalternii săi.

Tot în acest sens, un diplomat rus veteran de la biroul ONU de la Geneva, Boris Bondarev, a demisionat din cauza a ceea ce el a descris drept o faptă intolerabilă, o invazie a Ucrainei de către Putin și a crezut tot mai mult în afirmațiile aduse de publicația ruso-letonă Meduza, că mulți diplomați ruși nu susțin războiul.

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a demisionat după 20 de ani în serviciul diplomatic și a trimis o scrisoare către 40 de diplomați în care spunea că: „Nu mi-a fost niciodată atât de rușine de țara mea“.
În scrisoare, el a condamnat „războiul agresiv declanșat de Putin împotriva Ucrainei și, de fapt, împotriva întregii lumi occidentale”.

Totodată, el susține că: „Este intolerabil ceea ce face guvernul meu acum… nu toți diplomații ruși sunt amenințători. Sunt rezonabili, dar trebuie să își țină gura”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a ridicat din umeri în privința plecării lui Bondarev și a declarat că diplomatul este împotriva lor, iar acțiunile conducerii ruse sunt susținute de aproape întreaga populație.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase