Home » D:News » O carte rară din prima ediție a lui Harry Potter, scoasă la vânzare. Care este prețul de pornire?

O carte rară din prima ediție a lui Harry Potter, scoasă la vânzare. Care este prețul de pornire?

O carte rară din prima ediție a lui Harry Potter, scoasă la vânzare. Care este prețul de pornire?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 03.06.2022

O carte rară din prima ediție a lui Harry Potter este scoasă la vânzare. Prețul de pornire este de 230.000 de euro.

O primă ediție a cărții „Harry Potter și Piatra Filosofală”, cu unele greșeli și semnată de autoarea J.K. Rowling, va fi scoasă la vânzare privată la casa de licitații Christie’s din Londra.

Prețul de pornire e de 230.000 de euro, conform Reuters.

Este una dintre cele 500 de exemplare cartonate ale cărții, care au fost tipărite într-un tiraj inițial în 1997. Trei sute dintre acestea au fost trimise către biblioteci.

Cartea, tipărită într-un tiraj inițial din 1997

Cea care va fi vândută de Christie’s, ca parte a viitoarei sale expoziții „The Art of Literature: Loan and Selling Exhibition”, se numără printre celelalte 200 de exemplare.

Deși Rowling era o necunoscută la acea vreme, cartea despre lumea magică a vrăjitorilor a devenit un succes uriaș în întreaga lume, generând o întreagă serie și o franciză cinematografică uriașă.

„În multe feluri, această carte este manifestarea fizică a unei amintiri magice pentru atât de mulți oameni și asta o face atât de dorită”, a spus Wiltshire, scrie Mediafax.

Evenimentul „Arta literaturii” de la Christie’s este deschis publicului între 7 și 15 iunie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase