Home » D:News » Tehnologie occidentală pentru armele Rusiei (DOCUMENTAR)

Tehnologie occidentală pentru armele Rusiei (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 02.06.2022

În timpul luptelor din Ucraina, multe dintre armele și tehnica rușilor au căzut în mâinile soldaților Kievului. Unul dintre cele mai prețioase trofee este sistemul de apărare antiaeriană tip Panțîr.

Sistemul de rachete Panțîr este o familie de rachete sol-aer de rază medie autopropulsate. Panțîr-S1 este prima versiune și este un sistem combinat de rachete sol-aer cu rază scurtă până la medie și cu arme de artilerie antiaeriene produse de KBP din Tula, Rusia. Sistemul este o dezvoltare suplimentară a 2K22 Tunguska și reprezintă cea mai recentă tehnologie de apărare aeriană prin utilizarea radarelor în trepte în fază atât pentru localizarea țintelor, cât și pentru urmărire. Deși sunt planificate să fie realizate mai târziu de 2019, doar 112 dintre cele 200 realizate continuă să funcționeze datorită realizării de modele mai noi și mai eficiente.

Panțîr-S1 a fost proiectat pentru a asigura apărarea în puncte a instalațiilor militare, industrial, administrative împotriva aeronavelor, elicopterelor, munițiilor de precizie, rachetelor de croazieră și a UAV-urilor; și pentru a oferi o protecție suplimentară unităților de apărare a aerului împotriva atacurilor aeriene inamice care folosesc muniții de precizie, în special la intervale mici până la extrem de mici.

Panțîr-S1 transportă până la 12 rachete sol-aer în două etape cu combustibil solid, ghidate de comandă radio sau optică, în containere sigilate, gata de lansare. Rachetele sunt aranjate în două grupuri cu șase tuburi pe turelă. Racheta are un corp bicalibru, format din două etape într-o configurație tandem. Prima etapă este un booster, care asigură o accelerație rapidă în primele două secunde de zbor, după care este separată de etapa susținător. Sistemul este capabil să urmărească și să ghideze patru rachete trase către patru ținte distincte. Din punct de vedere operațional, totuși, două salve de rachetă sunt trase de obicei către fiecare țintă.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase