Home » D:News » Drumul de biciclete de la Lacul Morii, inaugurat de Ziua Mondială a Mediului

Drumul de biciclete de la Lacul Morii, inaugurat de Ziua Mondială a Mediului

Drumul de biciclete de la Lacul Morii, inaugurat de Ziua Mondială a Mediului
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 05.06.2022

Drumul de biciclete de la Lacul Morii va fi inaugurat duminică, de Ziua Mondială a Mediului, printr-un tur ghidat pe două roți, organizat de Asociația Mai Mult Verde. Drumul de biciclete are o lungime de 2,3 kilometri și o lățime ce variază între 2 și 6 metri.

Drumul pentru biciclete de la Lacul Morii va fi inaugurat chiar de Ziua Mondială a Mediului, printr-un tur ghidat pe două roți, organizat de Asociația Mai Mult Verde. Zeci de bicicliști își dau întâlnire, de la ora 9.30, pe Insula Lacul Morii. De acolo, la ora 10.30, se va pleca în jurul lacului, pe drumul proaspăt amenajat. Primarul Ciprian Ciucu va pedala alături de bucureșteni”, potrivit unui comunicat de presă.

Bicicliștii nu au acces pe promenada Lacul Morii

Drumul amenajat pentru biciclete are o lungime de 2,3 kilometri și o lățime ce variază între 2 și 6 metri. Pornește de la Barajul Ciurel până la insula Lacul Morii.

„Prima parte a suprafeței de rulare este din asfalt, o altă parte din marnă, de la Calea Crângași până la insulă. Marna este un material 100% natural, din piatră de calcar. S-a ales această soluție pentru că nu se poate betona sau asfalta spațiul verde. Pentru a se evita accidentele, bicicliștii nu au acces pe promenada Lacul Morii”, se mai arată în comunicat.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase