Home » D:News » Sute de delfini din Marea Neagră, răniți și uciși de sonare militare

Sute de delfini din Marea Neagră, răniți și uciși de sonare militare

Sute de delfini din Marea Neagră, răniți și uciși de sonare militare
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 06.06.2022

Delfinii din Marea Neagră sunt uciși și răniți de sonare militare, spun cercetătorii.

Delfinii răniți și morți au ajuns pe coasta Mării Negre. Ei au fost răniți sau uciși de sonare militare puternice, potrivit cercetătorului șef de la Parcul Natural Tuzlivski lymany din regiunea Odesa, în sud-vestul Ucrainei.

Ivan Rusev a declarat că cel puțin șase delfini au fost găsiți pe țărm în limitele parcului.

„De la începutul războiului din Marea Neagră, în apropiere de Odesa, au fost găsiți sute de delfini morți”, a spus el, potrivit CNN.

Sonarele militare sunt dăunătoare pentru viața marină

Atanas Rusev, șeful campaniei bulgare „Salvați delfinii”, a anunțat că au existat mai multe cazuri în care delfinii au eșuat în delta râului Ropotamo, care se varsă în Marea Neagră.

Mai mulți delfini erau incapabili să navigheze și erau foarte slăbiți. Unii dintre delfini aveau arsuri provocate de explozii de bombe sau de mine. Imaginați-vă un delfin cu o arsură îndelungată… potrivit experților care i-au examinat, delfinii nu au putut mânca timp de cel puțin 10 zile. Cei care nu au fost arși, au fost grav răniți”, a declarat el, adăugând că delfinii răniți și morți au ajuns pe coastele Bulgariei, României, Turciei și Ucrainei.

Mai multe studii efectuate în trecut au confirmat că sonarele militare sunt dăunătoare pentru viața marină și multe forțe armate au adoptat măsuri de atenuare pentru a proteja animalele sălbatice.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase