Home » D:News » Structura anului școlar se schimbă. Vacanța de vară se scurtează și dispar semestrele (DOCUMENTAR)

Structura anului școlar se schimbă. Vacanța de vară se scurtează și dispar semestrele (DOCUMENTAR)

Credit foto: Shutterstock
Publicat: 08.06.2022

Se termină un nou an școlar și odată cu el un sistem și o planificare. Din toamnă, vor fi schimbări majore în ceea ce privește organizarea cursurilor. Vacanța de vară se scurtează și dispar semestrele. Astfel, grădinițele vor începe pe 5 septembrie, data la care și elevii vor lua pentru prima data loc în bănci.

Anul școlar viitor va avea o durată de 36 de săptămâni, însă va fi la fel de scurt ca cel actual, în privința numărului de zile de școală. Dispar trimestrele și tezele însă apar modulele și nu mai puțin de 5 vacanțe. Spre deosebire de anii trecuți, la finalul lunii octombrie vor avea vacanță toți elevii. Înainte, în perioada octombrie-noiembrie, intrau într-o vacanță de o săptămână doar copiii de grădiniță și elevii din clasele primare.

De ce s-a renunțat la semestre?

Astfel, împărțirea perioadelor de învățare a dus la renunțarea denumirii de semestru. Însă, anul școlar va avea tot 36 de săptămâni de cursuri, cu excepția claselor a VIII-a și a XII-a, care vor termina mai devreme pentru a putea susține examenele de final de ciclu.

Vor exista 5 module de învățare, fragmentate cu cinci vacanțe. Astfel, elevii vor începe școala luni, 5 septembrie 2022, iar primul modul se va încheia pe data de 21 octombrie 2022. Atunci va începe și prima vacanță a elevilor, din data de 22 octombrie, până duminică, 30 octombrie 2022. Dacă înainte în această perioadă luau vacanță doar copiii de grădiniță și elevii din clasele primare, acum această vacanță devine obligatorie pentru toți copiii.

Cel de-al doilea modul de învățare începe din data de 31 octombrie 2022 și va dura până pe 22 decembrie 2022, atunci când începe și cea de-a doua vacanță a elevilor, de sărbători. Astfel, elevii vor avea o vacanță de două săptămâni, începând de vineri, 23 decembrie 2022, până duminică, 8 ianuarie 2023.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase