Home » D:News » Spania, o destinație preferată de români pentru vacanța de vară (DOCUMENTAR)

Spania, o destinație preferată de români pentru vacanța de vară (DOCUMENTAR)

Publicat: 08.06.2022
Sursa foto: Pixabay

Românilor le place Spania și, deși este puțin mai departe decât alte destinații de vacanță, mulți aleg să meargă în concediu în această țară superbă. Site-urile agențiilor de voiaj abundă de oferte tentante pentru sejururi în această țară, cele mai căutate destinații aflându-se în sudul ei, pe zonele de coastă și în insule, mulți români alegând vacanțe în Spania all inclusive datorită comodității și prețurilor avantajoase.

Mai sunt și români care doresc să se ocupe singuri de tot, de la cazare la transport și să se poată mișca mai mult pentru a vizita în împrejurimi și nu le surâde idea unui All inclusive sau Ultra-all inclusive pachete pe care le oferă de obicei agențiile.

Spania este binecuvântată cu coaste pitorești atât pe partea Oceanului Atlantic de Nord cat si la Marea Mediterană. În plus, o mulțime de insule formează un paradis pentru vizitatorii de peste tot din lume. Astfel, puteți alege între nenumărate locuri tentante pentru o vacanță specială.

Barcelona, unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa

Pe frumoasa coastă a Mării Baleare se află fermecătorul oraș Barcelona. Orașul oferă câte ceva pentru fiecare. Puteți profita din plin de atracții pe timp de vară și numeroase sporturi nautice, pentru ca apele cristaline ale Mării Mediterane de Vest sunt irezistibile. În plus, Barcelona este gazda pentru zeci de obiective turistice și atracții istorice. Biserica romano-catolică Sagrada Familia, Muzeul Picasso și comunitatea de Poble Espanyol sunt doar câteva exemple. În plus, probabil cel mai frumos loc din oraș este stadionul Camp Nou, cel mai mare stadion de fotbal din Europa. Sagrada Familia este un templu excepțional, rezultatul lucrării marelui arhitect Antoni Gaudí. Construcția Sagradei Familia a început în anul 1882. La moartea lui Gaudi, în anul 1926, doar un sfert din catedrală fusese terminată. Deși Gaudi își petrecuse ultimii ani ai vieții dedicându-se proiectului, era foarte clar că el nu avea să-l vadă gata în timpul vieții. În 2016 se estima că Sagrada va fi în sfârșit terminată în anul 2026, când se vor împlini 100 de ani de la moartea marelui arhitect.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase