Home » D:News » Ciute surprinse în timp ce sunt conduse de „un cerb cavaler” prin Parcul Național Munții Rodnei

Ciute surprinse în timp ce sunt conduse de „un cerb cavaler” prin Parcul Național Munții Rodnei

Publicat: 12.06.2022

Romsilva a publicat recent imagini inedite cu un cârd de ciute, surprinse în timp ce sunt conduse de „un cerb cavaler” prin Parcul Național Munții Rodnei.

„Pe când erau la observat cocoșul de munte, colegii noștri de la Romsilva – Parcul Național Munții Rodnei au fost distrași de un cârd de ciute, conduse sau însoțite de un cerb cavaler”, au scris reprezentanții Romsilva pe o rețea de socializare.

„Ciuta este femela cerbului și are habitatul în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană”, au explicat reprezentanții Romsilva.

„În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei”

„Începând cu toamna, atunci când are loc împerecherea, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an”, se mai arată în postarea Romsilva.

Parcul Național Munții Rodnei, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Parcul National Munții Rodnei cuprinde o parte a Munților Rodnei și are o faună bogată, între care se regăsesc capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistrețul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoșul de mesteacăn, cocoșul de munte sau acvila de munte.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase