Home » D:News » O rețea de spioni ruși a fost desființată de serviciile secrete din Ucraina

O rețea de spioni ruși a fost desființată de serviciile secrete din Ucraina

Publicat: 20.06.2022
O rețea de spioni ruși a fost desființată de serviciile secrete din Ucraina
Sursa foto: Profimedia

O rețea de spionaj a rușilor a fost eliminată în urma unor raiduri ale Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) susține că a „neutralizat o rețea extinsă de informații FSB” despre care se presupune că spiona trupele ucrainene și transmitea informații rușilor. Rețeaua a fost neutralizată în urma unei operațiuni speciale.

SBU mai anunță că a arestat 19 persoane despre care susține că sunt agenți ruși. Arestările au avut loc în Kiev, Harkov, Odesa și Zaporojia, precum și în regiunile Dnipropetrovsk și Vinnytsia.

Cine conducea grupul de spionaj?

Grupul a fost condus de un agent al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) din regiunea Kherson, mai spun ucrainenii, anunță Sky News.

Printre informațiile adunate de rețea se aflau hărți electronice cu pozițiile infrastructurii critice și ale unităților militare ucrainene, a precizat SBU.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase