Home » D:News » Capitala mondială a jocurilor de noroc închide majoritatea afacerilor

Capitala mondială a jocurilor de noroc închide majoritatea afacerilor

Capitala mondială a jocurilor de noroc închide majoritatea afacerilor
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21.06.2022

Macao închide majoritatea afacerilor pe fondul epidemiei COVID-19. Cazinourile rămân deschise. Capitala de jocuri de noroc a lumii a început luni a doua zi de testare în masă, după ce în weekend au fost descoperite zeci de cazuri transmise la nivel local.

Testarea celor aproximativ 600.000 de locuitori din Macao este așteptată să se încheie marți, în condițiile în care fosta colonie portugheză controlată de chinezi aderă la politica chineză „zero COVID„, care vizează eradicarea tuturor focarelor cu aproape orice preț.

Majoritatea rezidenților sunt rugați să rămână acasă, restaurantele vor fi închise pentru servirea mesei, iar restricțiile la graniță au fost înăsprite, ceea ce înseamnă că veniturile cazinourilor vor fi probabil aproape de zero pentru cel puțin o săptămână și probabil în următoarele săptămâni, au declarat analiștii citați de Reuters.

Macao se bazează pe cazinouri pentru peste 80% din venituri

Acțiunile cazinourilor din Macao s-au prăbușit luni dimineață, Sands China fiind liderul scăderii cu peste 8%, cel mai mare declin din 15 martie. MGM China, Wynn Macau, Galaxy Entertainment, Melco și SJM Holdings au scăzut între 4%-7%.

Guvernul din Macao se bazează pe cazinouri pentru peste 80% din veniturile sale, iar majoritatea populației este angajată direct sau indirect de industria cazinourilor.

Cel mai recent focar a apărut brusc și s-a răspândit rapid, sursa fiind încă necunoscută, a declarat șeful executivului din Macao, Ho Iat Seng, într-o declarație pe site-ul guvernului.

Presiunea asupra serviciilor medicale nu a crescut

În timp ce Hong Kong a înregistrat o creștere la peste 1.000 de cazuri zilnice în ultima săptămână, oficialii au declarat că este puțin probabil să înăsprească și mai mult restricțiile, deoarece presiunea asupra serviciilor medicale nu a crescut.

Macao are un singur spital public, iar serviciile sale sunt deja solicitate zilnic. Planul rapid al teritoriului de a-și testa întreaga populație vine în condițiile în care păstrează deschisă granița cu China continentală, mulți dintre rezidenți trăind și lucrând în orașul chinezesc vecin Zhuhai.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase