Home » D:News » Dmitri Muratov, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, şi-a vândut medalia pentru 103 milioane dolari

Dmitri Muratov, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, şi-a vândut medalia pentru 103 milioane dolari

Publicat: 22.06.2022
Dmitri Muratov, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, şi-a vândut medalia pentru 103 milioane dolari
Sursa foto: Profimedia

Dmitri Muratov, redactorul-şef al ziarului independent Novaya Gazeta din Rusia, câştigător al Premiului Nobel pentru Pace, a vândut la licitaţie prestigioasa medalie pentru 103,5 milioane de dolari.

Vânzarea medaliei de aur la New York este în beneficiul acţiunilor umanitare ale Unicef pentru copiii strămutaţi din Ucraina, a precizat Heritage Auctions, care a realizat vânzarea, într-un comunicat, potrivit BBC.

„Cel mai important mesaj astăzi este ca oamenii să înţeleagă că există un război şi că trebuie să ajutăm oamenii care suferă cel mai mult”, a declarat Muratov într-un videoclip publicat de Heritage Auctions.

Novaya Gazeta şi-a suspendat activitatea după invazia Rusiei în Ucraina

El a câştigat Premiul Nobel pentru Pace anul trecut, împreună cu jurnalista Maria Ressa, care a cofondat site-ul de ştiri online Rappler din Filipine.

Ressa şi Muratov au devenit simboluri ale luptei pentru libertatea presei.

Muratov a făcut parte din grupul de jurnalişti care au fondat Novaya Gazeta în 1993, după căderea Uniunii Sovietice.

Începând cu anul 2000, şase jurnalişti ai ziarului şi colaboratori au fost ucişi în legătură cu activitatea lor, inclusiv reporterul de investigaţie Anna Politkovskaia.

Novaya Gazeta şi-a suspendat activitatea în martie, la scurt timp după invazia Rusiei în Ucraina.

Acest lucru a avut loc după ce Moscova a declarat că oricine ar fi descris acţiunile Rusiei în Ucraina ca fiind un „război” ar fi fost pasibil de amenzi grele sau închidere.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase