Home » D:News » Jumbo, emblematicul restaurant plutitor din Hong Kong, s-a scufundat

Jumbo, emblematicul restaurant plutitor din Hong Kong, s-a scufundat

Jumbo, emblematicul restaurant plutitor din Hong Kong, s-a scufundat
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 22.06.2022

Un restaurant plutitor care a fost un celebru punct de reper din Hong Kong s-a scufundat, la câteva zile după ce a fost remorcat din portul în care a funcționat timp de aproape 50 de ani, relatează BBC.

Restaurantul Jumbo s-a scufundat în Marea Chinei de Sud în timp ce se îndrepta spre o locație nedezvăluită, a anunțat compania mamă.

Aberdeen Restaurant Enterprises a declarat că este „foarte întristată de incident”, dar că niciun membru al echipajului nu a fost rănit. Restaurantul a fost închis în martie 2020, când a lovit pandemia Covid-19.

Se crede că peste 3 milioane de oaspeți au mâncat bucătăria sa cantoneză de-a lungul anilor, inclusiv regina Marii Britanii, Tom Cruise și Richard Branson. Restaurantul a apărut în mai multe filme – inclusiv într-un film cu Bond – dar pandemia a dat o lovitură fatală afacerii.

Nava „a întâlnit condiții nefavorabile”

Ingineri marini au fost angajați pentru a inspecta restaurantul plutitor înainte de călătorie și au fost obținute „toate aprobările relevante”, au declarat proprietarii.

Nava urma să rămână într-o locație nedeclarată în așteptarea unui nou operator. Dar s-a scufundat în apropiere de Insulele Paracel după ce „a întâlnit condiții nefavorabile” și a început să ia apă, a declarat Aberdeen Restaurant Enterprises, scrie Mediafax.

„Adâncimea apei la fața locului este de peste 1.000 de metri, ceea ce face extrem de dificilă desfășurarea lucrărilor de salvare”, a adăugat acesta. Deși pandemia a fost ultima picătură pentru restaurant, acesta se confrunta cu probleme financiare de ani de zile.

Operatorul Melco International Development a declarat luna trecută că afacerea nu a mai fost profitabilă din 2013 și că înregistra pierderi mari.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase