Home » D:News » Efectele încălzirii globale. Apa potabilă, raţionalizată într-un oraş din Italia

Efectele încălzirii globale. Apa potabilă, raţionalizată într-un oraş din Italia

Publicat: 06.07.2022
Efectele încălzirii globale. Apa potabilă, raţionalizată într-un oraş din Italia
Foto: Pixabay

Noua dramă din oraşul lui Romeo şi Julieta, Verona: apa va fi raţionalizată din cauza secetei.

Verona, din nord-estul Italiei, a anunţat sâmbătă restricţii privind utilizarea apei potabile. Italia se confruntă cu secetă, aşa că autorităţile fac ce au promis, deşi oamenii sunt speriaţi de noile măsuri.

„Din cauza vremii şi impactul secetei asupra apei potabile, primarul a semnat un ordin prin care apa va fi raţionalizată”, se arată pe site-ul primăriei locale.

Restricţiile vor fi în vigoare până la finele lui August.

Italia se confruntă cu secetă

Verona are o populaţie de un sfert de milion. Oamenii nu vor mai avea voie să folosească apa pentru a uda grădinile, a umple piscine sau a-şi spăla maşinile. Iar cine nu respectă noua decizie este bun de plată: până la 500 de euro amendă, scrie Mediafax.

Mioara (57 de ani), o româncă ce locuieşte în Verona de peste 10 ani şi lucrează ca badantă (îngrijitoare de bătrâni) spune că decizia era deja pe buzele autorităţilor de peste o lună, iar locuitorii se aşteptau la astfel de măsuri. „Este secetă mare aici. Noi ştiam că la asta se va ajunge. Nu avem ce face. Ne vom chinui, dar vom respecta decizia. Ne este foarte greu: ai nevoie de apă, mai ales pentru a uda grădinile, atlfel, se distruge toată recolta. Ne-au ajuns, într-un final, consecinţele faptelor noastre”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase