Home » D:News » Cipru a reintrodus măștile de protecție la o lună după ce le-a eliminat

Cipru a reintrodus măștile de protecție la o lună după ce le-a eliminat

Cipru a reintrodus măștile de protecție la o lună după ce le-a eliminat
Foto: Shutterstock
Publicat: 10.07.2022

La puțin peste o lună după le-a eliminat, Cipru a dispus reintroducerea măștilor de protecție pentru combaterea COVID-19, în condițiile în care infecțiile au crescut din nou.

Obligativitatea măștii în zonele închise intră în vigoare, a declarat ministrul sănătății, Michalis Hadjipantela, conform Reuters.

Experții din sănătate au recomandat această măsură după un val de infecții pornit de la persoane care nu luau măsuri de precauție adecvate, a declarat oficialul cipriot.

Cipru ridicase la 1 iunie cerința de purtare a măștilor în majoritatea zonelor

Cipru nu mai raportează infecții zilnice. Acesta raportase 10.879 de cazuri noi de COVID-19 pentru săptămâna care s-a încheiat la 1 iulie, față de 7.263 în săptămâna precedentă.

„Situația este sub control”, a declarat Hadjipantela, scrie Mediafax.

De când coronavirusul a fost identificat pentru prima dată pe insulă, în martie 2020, aceasta a înregistrat 1.075 de decese.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase